• Maak kans op 1 van de 3 reizen!

    Win een complete fietsreis naar Amerika of twee WOW air retourtickets naar Pittsburgh

Win de hoofdprijs voor twee personen:

  • Twee retourtickets met WOW air van Amsterdam naar Pittsburgh. Je vliegt vanaf Schiphol naar Keflavik International Airport, waar je zult overstappen op de vlucht richting Pittsburgh International Airport.
  • Transport van het vliegveld naar het hotel in Pittsburgh, verzorgd door Golden Triangle Bike. Deze fietsverhuurder zal je vervoeren van het vliegveld naar het hotel in Pittsburgh en op de weg terug zullen zij je vanaf het hotel ook weer terugbrengen naar de luchthaven.
  • Twee overnachtingen in Pittsburgh, één aan het begin van de reis en één na de fietstocht. Beide overnachtingen zijn in het vier sterren Westin Pittsburgh Hotel.
  • Zeven dagen fietshuur met Golden Triangle Bike, de Premium Aanbieder van Great Allegheny Passage trips. Met de fiets reis je vanaf Pittsburgh over de Great Allegheny Passage en C&O Towpath Trail naar Washington DC.
  • Zes hotelovernachtingen op verschillende plekken langs de fietsroute. Scroll verder voor een compleet overzicht van dag tot dag
  • Vervoer van bagage tijdens de fietstocht. Op deze manier fiets je met zo min mogelijk bagage en gewicht de 500 kilometer lange fietsroute.
  • Vervoer terug van Washington DC naar Pittsburgh. Eenmaal aangekomen in Washington word je door Golden Triangle Bike teruggebracht naar Pittsburgh. Deze autorit neemt ongeveer 4,5 uur in beslag. 
  • Een kaart van de complete fietsroute, zodat je kunt zien waar je langs komt en welke tocht er iedere dag op het programma staat.

 

Of maak kans op 2x 2 retourtickets met WOW air naar Pittsburgh

Naast deze gave hoofdprijs, mogen we nog twee hele mooie prijzen weggeven! Je maakt namelijk ook kans op twee WOW air retourtickets van Schiphol naar Pittsburgh. Ontdek Pittsburgh tijdens een stedentrip of boek zelf een meerdaagse fietstrip over de Great Allegheny Passage met Golden Bike Triangle… De mogelijkheden zijn eindeloos met deze vliegtickets in je bezit. Een ding is ieder geval zeker: je reist af naar een prachtige, nieuwe WOW bestemming!

Route van de hoofdprijs

Dag 1: Vlucht met WOW air en aankomst in Pittsburgh

Je vliegt met WOW air naar Reykjavik, waar je vervolgens overstapt op de vlucht richting Pittsburgh. Deze vlucht neemt iets meer dan elf uur in beslag. Bij aankomst op Pittsburgh International Airport zul je opgehaald worden door Golden Triangle Bike. Zij zullen je naar het hotel brengen en uitleg geven over het ophalen van de fietsen de volgende dag.

Overnachting bij Westin Pittsburgh

Dag 2: Pittsburgh naar Perryopolis
Af te leggen afstand: 75 km
Tijd op de fiets: 5,5 uur

Op deze route: Tijdens je eerste kilometers op de fiets in Point State Park ga je door Downtown Pittsburgh richting Homestead. Zeg gedag tegen Pittsburgh terwijl je McKeesport inrijdt. Nadat je door dit dorp bent gereden wordt de Youghiogheny Rivier je gids en verandert de ondergrond in kalksteen.

Fiets langs Boston, het Dravo kerkhof en Sutersville voordat je even kunt rusten in West Newton. Vul je energie aan voor de klim naar Perryopolis, ontworpen door George Washington!

Aanraders: Lunch in het Waterfront Restaurant in Boston. Diner in het Trailside Restaurant in West Newton, of feestelijk dineren in je hotel: Lenora’s.

Overnachting bij The Inn at Lenora’s

Dag 3: Perryopolis naar Confluence
Af te leggen afstand: 68 km
Tijd op de fiets: 6 uur

Op deze route: Laad jezelf op met een ontbijt in Lenora’s en vervolg de weg. Na slechts een paar kilometer passeer je ‘patch town’ Whitsett. Tijdens de 19e eeuw schoten vergelijkbare stadjes als paddestoelen uit de grond. Steenkoolbedrijven bouwden deze dorpen en huizen voor de mijnwerkers en hun families. Een kijkje in historisch landelijk Amerika, dus! Rijd vervolgens door naar marker 88, waar je Connelsville vindt.

Het hoogtepunt van de dag is het moment dat je Ohiopyle inrijdt via de oude spoorbrug. Je bent nu in het hart van de Laurel Highlands. Nadat je bent opgeladen in Ohiopyle hoef je nog maar 15 kilometer door te fietsen naar de eindbestemming van de dag: Confluence.

Aanraders: Lunch in de Firefly Grill in Ohiopule. Diner in het Lucky Dog Cafe in Confluence. 

Overnachting bij The Smith House Inn

Dag 4: Confluence naar Frostburg
Af te leggen afstand: 75 km
Tijd op de fiets: 5,5 uur

Op deze route: Houd je alle rivieren die voorbij zijn gekomen nog bij? Confluence is vernoemd naar de samenkomst van de rivieren Youghiogheny, Casselman en Laurel Hill Creek. Je fietst over de Pinkerton Horn richting Rockwood, een stadje waar je zeker moet stoppen voor wat foto’s.

In de volgende 20 kilometer richting Meyersdale kom je langs het 580 meter lange Salisbury viaduct. Haal je camera tevoorschijn, want het uitzicht is prachtig. Vanaf hier is het een afdaling van 40 kilometer langs de Big Savage en Borden tunnels naar Frostburg.

Aanraders: Lunch in Take Six Pizza and Subs in Meyersdale. Dinner bij Dante’s in Frostburg.

Overnachting bij Allegheny Trail House

Dag 5: Frostburg naar Paw Paw
Af te leggen afstand: 70 km
Tijd op de fiets: 5,5 uur

Op deze route: Voltooi de lichte afdaling vanaf Frostburg en rijd Cumberland binnen. Zodra Cumberland achter je vervaagt, maak je de overstap van de Great Allegheny Passage naar de C&O Towpath Trail.

Let goed op de schildpadden die liggen te zonnen in de overblijfselen van het kanaal, terwijl je langs de Spring Gap en Oldtown fietst. Vervolg de trail naar Paw Paw, de eindbestemming van vandaag.

Aanraders: Lunch in City Lights American Grill in Cumberland. Diner in Schoolhouse Kitchen in Oldtown.

Overnachting bij The Wrenwood House

Dag 6: Paw Paw naar Williamsport
Af te leggen afstand: 91 km
Tijd op de fiets: 7 uur

Op deze route: Na de eerste 24 kilometer van de dag arriveer je in Little Orleans. Nadat je deze stad uit fietst heb je de mogelijkheid om over te stappen op de Western Maryland Rail Trail. Dit pad loopt parallel aan het C&O Towpath, maar het verharde oppervlak is zeer uitnodigend na de hobbels van de C&O Towpath Trail.

Neem vervolgens een korte omweg om Fort Frederick te bezoeken, een plek die overloopt van historie. Vervolg je weg totdat je het Cushwa Warehouse ziet, dan weet je dat je in Williamsport bent.

Aanraders: Lunch in Weaver’s Bakery en Restaurants in Hancock. Dinner in het Desert Rose Cafe in Williamsport

Overnachting bij Elmwood Farm Bed and Breakfast

Dag 7: Williamsport naar White’s Ferry
Af te leggen afstand: 103 km
Tijd op de fiets: 8 uur

Op deze route: Tijdens de volgende 24 kilometer krijg je een 4 kilometer lange pauze van alle hobbels in de sleepweg, wanneer je over de Big Slackwater rijdt. Dit is een verhoogde betonnen sectie van de route. Shepherdstown is de volgende stad op je route. Stop bij Harper’s Ferry en leer meer over de geschiedenis van de burgeroorlog. Als je nog meer wil ontdekken, breng dan een bezoek aan het Railroad Museum in Brunswick.

Vanaf hier gaat je route verder over het Monocacy Aqueduct. Stap hierna op de White’s Ferry, die je naar de andere kant van de rivier brengt. Spring vervolgens in de shuttle van het hotel die je naar het historische deel van de stad brengt.

Aanraders: Lunch in het Blue Moon Cafe in Shepherdstown. Dinner in de Blue Ridge Grill.

Overnachting bij Comfort Suites in Historic Leesburg

Dag 8: White’s Ferry naar Washington, DC
Af te leggen afstand: 57 km
Tijd op de fiets: 4,5 uur

Op deze route: De laatste dag alweer! Speur op het Seneca Creek Aquaduct naar de hoogwater markering. Dit punt markeert de overstroming van 1889. Stop, rek en strek en neem de historie van het gebied op terwijl je over de rand van de Great Falls kijkt, een populaire stop voor fietsers, hikers en toeristen van over de hele wereld.

Je bent er nu bijna. Vanaf dit punt is het nog maar ongeveer 20 kilometer voordat je in het hart van Georgetown bent. Vanaf hier zul je vervoerd worden naar Pittsburgh.

Aanraders: Haal wat eten in het bezoekerscentrum van de Great Falls Tavern.

Overnachting bij Westin Pittsburgh

Dag 9: Van Pittsburgh naar Amsterdam

Ontdek Pittsburgh tijdens je laatste ochtend in Amerika, voordat je wordt opgehaald door Golden Triangle Bike. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld, waar je opstapt op je vlucht terug richting Amsterdam met WOW air.

Bruisend Pittsburgh

Pittsburgh heeft ontzettend veel te bieden. De stad staat bekend om de vriendelijkheid van de mensen en het culturele en culinaire aanbod. Maar ook voor de outdoorliefhebbers is er veel te beleven!

Lees meer

Vliegen met WOW air

Twee keer per dag kun je met IJslands enige low-cost vliegmaatschappij vanaf Schiphol vliegen naar Reykjavik, waar je kunt overstappen op een vlucht naar Pittsburgh of 10 andere bestemmingen in de VS of Canada.

Lees meer

Doe mee & WIN!

Zin gekregen om Pittsburgh te ontdekken en deze route af te gaan leggen? Pak de voucher erbij die je kreeg bij je aankoop bij Intersport Twinsport, volg de stappen en maak automatisch kans!

Ik doe mee