• Fietsen over de Great Allegheny Passage en de C&O Towpath Trail

    Ontdek de schoonheid van het Amerikaanse binnenland

  • Fietsen over de Great Allegheny Passage en de C&O Towpath Trail

    Ontdek de schoonheid van het Amerikaanse binnenland

  • Fietsen over de Great Allegheny Passage en de C&O Towpath Trail

    Ontdek de schoonheid van het Amerikaanse binnenland

Met Golden Triangle Bike over de twee trails

Wie vanuit Pittsburgh de sportieve uitdaging van de Great Allegheny Passage en C&O Towpath Trail aangaat kan daarvoor het beste aankloppen bij de Premium Aanbieder van deze route: Golden Triangle Bike. Deze fietsverhuurder is gespecialiseerd in meerdaagse trips over de voormalige treinsporen. Zowel de fietsen als de accommodaties onderweg zijn van goede kwaliteit, zodat je een geweldige belevenis tegemoet gaat.

 

Iedereen kan het doen

Wie denkt dat deze reis alleen geschikt is voor ervaren fietsers met een topconditie heeft het mis. De Great Allegheny Passage en C&O Towpath Trail zijn namelijk geschikt voor iedereen die kan fietsen. Doordat het een vrij vlakke route is zitten er geen moeilijke klimmen in. Ook zijn de fietspaden breed en goed vlak gemaakt, vooral de Great Allegheny Passage trail. Wie met Golden Triangle Bike boekt kan bovendien rekenen op transport van de bagage, zodat je met zo min mogelijk gewicht de fiets op stapt. Langs de route zijn er genoeg plekken om even te stoppen en een pauze in te lassen. Er is gedacht aan sanitaire stops en watervoorzieningen, zodat je zo comfortabel mogelijk de route kunt afleggen. De afstanden tussen de verschillende accommodaties zijn ook goed te doen (reken op ongeveer 75 kilometer per dag), voor je het weet heb je de hele route naar Washington DC afgelegd!

 

Over de trails

De Great Allegheny Passage verbindt Pittsburgh met Cumberland, Maryland. Een 240 kilometer lange trail die gelegen is op een vroeger spoorwegnetwerk. Vanaf Cumberland gaat het pad verder onder de noemer C&O Towpath Trail. Deze is ongeveer 290 kilometer lang en loopt tot de hoofdstad van het land, Washington DC. Van 1828 tot 1924 was het pad in gebruik door de spoorwegen. In 1971 werd het C&O Towpath een Nationaal Historisch Park en sindsdien is het een populair pad voor wandelaars. Nu deze trail verbonden is met de Great Allegheny Passage, is het fietsverkeer enorm toegenomen en is het een van de mooiste fietsroutes van de VS geworden. Het gehele pad is overigens verboden voor gemotoriseerde voertuigen.

 

Landelijk Amerika

Door het pad af te leggen leer je veel over de regio. Onderweg doorkruis je prachtige natuur en passeer je typisch Amerikaanse dorpjes waar je het alledaagse landelijke leven van dichtbij meemaakt. Het leven hier is kleinschalig, uniek en authentiek. Eet iets in het plaatselijke restaurant gerund door een oud echtpaar, schuif aan in de lokale pub om een praatje met een local aan te knopen… Het is de perfecte omgeving om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven in Nederland! Wat ook leuk is om te zien, is dat jouw tocht over de trail direct effect heeft op de lokale economie.

Een fietsreis over de Great Allegheny Passage en C&O Towpath Trail staat garant voor een unieke belevenis die je nog lang bij zal blijven. Lees alles over de mogelijkheden om deze route af te leggen op de website van de Premium Aanbieder van de trails: Golden Triangle Bike.

Bruisend Pittsburgh

Pittsburgh heeft ontzettend veel te bieden. De stad staat bekend om de vriendelijkheid van de mensen en het culturele en culinaire aanbod. Maar ook voor de outdoorliefhebbers is er veel te beleven!

Lees meer

Vliegen met WOW air

Twee keer per dag kun je met IJslands enige low-cost vliegmaatschappij vanaf Schiphol vliegen naar Reykjavik, waar je kunt overstappen op een vlucht naar Pittsburgh of 10 andere bestemmingen in de VS of Canada.

Lees meer

Doe mee & WIN!

Ook vliegen met WOW air naar bruisend Pittsburgh en vervolgens al fietsend over de Great Allegheny Passage naar Washington DC reizen? Maak kans op 1 van de 3 prijzen die we weggeven!

Ik doe mee